POLITICA DE RETUR este parte integrala din TERMENII SI CONDITII ale magazinului online www.klimahouse.ro .

Termenul maxim in care pot fi returnate produsele este de 14 zile calendaristice de la primirea coletului, conform OG34/2014. Coletele cu produsele returnate in cea de-a 15-a zi dupa primire vor fi refuzate! 

 Înainte de a returna produsele, clienții trebuie să notifice prealabil comerciantul în scris către adresa de e-mail comenzi@klimahouse.ro, unde vor specifica următoarele: 

–     produsul/produsele pe care doresc să le returneze 

–     motivul returului 

–     contul aferent rambursării contravalorii produsului. 

Pentru ca un produs sa poata fi returnat, trebuie respectate următoarele condiții 

 • Produsele trebuie sa fie returnate in aceeasi stare cum au fost trimise; 
 • Produsele nu trebuie sa prezinte urme de folosinta; 
 • Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie; 
 • Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract; 
 • Fiecare produs returnat trebuie sa contina etichetele, documentele impreuna cu care a fost trimis; 
 • Produsele care nu intrunesc conditiile mentionate nu vor fi acceptate; 
 • Nu se accepta coletele cu ramburs; 
 • Nu se accepta colete returnate prin Posta Romana; 
 • Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate. Nu se accepta la returnare produsele cu modificari fizice ale acestora, loviri, zgarieturi, ciobiri, socuri mecanice, urme de folosire excesiva. 
 • Pentru produsele cu ambalaj vizibil deteriorat, va recomandam sa refuzati receptia lor sau sa intocmiti un proces verbal de constatare a daunelor impreuna cu agentul de curierat, in care sa se mentioneze starea coletului in momentul livrarii. 
 • In lipsa procesului verbal de constatare semnat si de curier nu ne vom asuma nici o raspundere si nici o reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. 

Cheltuielile de returnare si costurile serviciilor asociate deja executate la momentul livrării și plății comenzii, respectiv costurile de livrare, ramburs, comisioanele bancare și cele pentru plata online vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de retragere din contract, dar nu înainte de data recepționării bunurilor. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului 

In cazul in care nu exista neconformitati,  iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, ALTERNATIV KLIMA HOUSE S.R.L. va  proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.